warmth

image148

yeaz

!

katarinaas

jag har ABSOLUT ingen aning om varför jag sitter här när det är STRÅLANDE sol och 22 grader i skuggan ute. Jag fick nog en liten deprision när jag såg en milion glada studenter skrika nedför slottsbacken. Jag vill också ta studenten! Om ett par år ... jag har iofs planerat en rad roliga aktiviteter jag ska göra under sista april imorgon men det är omöjligt likadant som dagen med stort D ... 2011. Tänk hur mycket jag ska hinna plugga och stressa och gråta och pressa på gymnasiet innan dess. Nej, jag förresten, låt bli.

Idag var en kalasbra dag. Cyklade och kom försent till hemkunskapen där vi lagade en förförisk citronkyckling! Masssssa god blev den. Sen cyklade vi till skolan och fikade hela spanskan med kladdkaka, annan kaka och Turrón, ett spanskt jordnöts-honungsgodis som smakade som ett väldigt koncentrerat kilo socker ungefär. På lunchen kunde vi inte äta nånting pga av den tidigare kycklingen, så jag och Emma gick ner till ån och åt Twisterglass. Träffade Signe, Bella och Olivia där också, så gulliga tjejer :). Jag och Gabriella ska ju gå i samma klass nu till hösten, det var jättekul att träffa henne. Sen hade vi bild som sista lektion där vi redigerade min, Anjas och Lisas film och sen var det hemmåt! Ska ta och njuta av det faktum att jag har NO plugg at all. Kanonhärligt.

Nu ska jag väll allt ta och solbada på altanen ute! Jag har trots allt vår-lov nu fram tills på måndag. TJARÅ

Bjoernie?

hahaha hörni, jag dör! Är detta Björn Gustafsson? Varför säger han att han heter Benjamin? Just don't get it ... men kul är det:



saturday night fever

Alltså, LISSSSNA (inleder dagens inlägg med lite kärlek till Björn Gustafsson) idag är det bara en tokbra dag. Blev frisk på morgonen så jag firade med kolaglass till frukost mitt ute i det gröna. Solen sken på mina bruna ben (jag fortsätter med lite vackra rim här). Cyklade till ridningen genom hela Hågadalen och det var vitt vitt vitt på marken! AV SNÖ !! hahah nej där lurade jag er allt. Av VITSIPPOR! tänka sig, vilken markant skillnad. På Akka så red jag Safran, en pigg liten arab som svängde vilt på svansen och trippade fram i form och på tygeln. Mycket uppskattat! Tog senare ett lååångt bad och provade mitt nya frisörschampoo från Matrix, så mitt hår luktar mint och citron nu (<3). Sen på kvällskvisten kom några gäster hem till oss och pappa lagade middag bestående av Ceviche till förrätt, oxfilé med potatiskaka till huvudrätt och ingefärs-yoghurt-ananas alternativt rabarberkolakaka agerade efterrätt. Hur mår man nu om inte bra? De for iväg nyss på salsakväll så snart kommer ett antal vänner hit och vi ska väll hitta på något skoj, middag föreslogs men jag är så mätt att jag tror jag viker mig dubbel. Hursom, dåligt kan detta inte sluta. Hörs, kåmpiz!

say no no no no

jag vill helst inte prata om det. Fem ämnen. G, G, IG, VG, MVG-. Är det möjligt att sänka sig i fem ämnen? Nej, jag hoppas. Jag hoppas nej. Hoppas nej jag. Fyyyy. Åååh fula fula fula skola jag orkar inte se dig. Gå och lägg dig. Om en magisk ande lyssnar, så lägg på minnet att den största önskan är att skolan ska ta ett staaarkt sömnpiller. Och helst inte vakna förrns efter sommarn eller så.

andas!

oookeiii. Hemma efter 8 timmar i skolan. Working nine to five. Nu ska jag berätta lite :)

Matteprovet orkar jag egentligen inte dra upp här. Jag är inte personen som gråter och jämrar mig för bagateller, men del b1 i det nationella provet i matematik i årskurs nio kommer Katarina att få betyget Icke godtjänt på. Så enkelt är det (eller så svårt?). Jag är helt splittrad, skrev ungefär 2 rätt av 30. Så det kan gå...
Resten av dagen är jag SJUKT STOLT ÖVER! Jag är så himla glad att jag klarade kemiprovet och idrottsprovet galant, det är inte många som skulle orka med en sådan intensiv dag när de tillråga på allt har feber, hosta och värk i halsen men jag gjorde det! Och jag belönade mig själv med en Strut med tre kulor i: pecannöt kola, grekisk yoghurt med honung och strawberrycheesecake. Med all rätta!

Nu har jag gjort en snabb mellis som är väärldens godaste (tänkte lägga upp lite recepttips på det senare) bestående av räkor, avokado, tomat, salt, peppar, massa lime och keso! Ni ska få se hur smarrigt det såg ut, jag lovar. Ska kolla igenom svenskaredovisningen till imorn, om jag orkar skolan imorn? Är som sagt fortfarade långt ifrån frisk men ska känna efter imorn på morgonen. Har visst sovmorgon imorn också? Stämmer det, nån?

En sak till bara, jag tror det var jag och min syster som senast diskuterade hur komiskt det är med svenskar, så fort solen börjar glutta fram en minsta anings aning så klär folk av sig som om det vore värmebölja och går runt med rumpan bar. Idag var det liksom 13 grader och jag såg ett dussintal likbleka tjejer strutta runt i shorts som slutar strax efter stjärten och bara små linnen och flipflops till det. Sånt gör mig trött. Och jag fryser när jag ser er.

Next up: mattekurs med Anna och Michelle. skååååj. Hörs.

count me in, pinnen

Okej, sjuk edition dag 3. Det är så dåligt s'att jag dör, låg och kollade på tv-shop iförmiddags, somnade till och vaknade igen tre timmar senare där de FORTFARANDE står och maler på om hur man ska ringa och beställa deras ultra-slim-pant för då får man tydligen fem kartonger tvättmedel på köpet. Hur sjukt bra är inte det hörni ;)

Men jag har ätit jordgubbar på altanen i solen iallafall, dessutom mailade jag hästägaren ang. delfoderperioden. Och vet ni vad? Det är tydligen en renrasig Trakehnare det gäller, en av världens vackraste hästras om jag får säga det själv och den har inslag av arabiskt- och engelskt fullblod till på köpet. Är äckligt nervös för hur jag ska prestera när vi ses och jag provrider den. Men för att komma någon vart här i livet måste man våga! Och det ska jag, har alltid varit min dröm att få galoppera förbi allas beundrande ögon på en sådan massiv häst.

Nu känns det ändå som om stressen börjar klarna opp, har pluggat en massa till kemiprovet idag och detta är vad som behövs göras innan jag går ut nian (åh underbara tanke):

Kemiprov, helst imorn
Idrottsprov, helst också imorn
Matte nationella prov, deffinitivt imorn
Hu - fördjupning
Hu - demokratiarbete
Fysikprov
Nv - fördjupning om celldelning osv.
Spanska verben (måste kunna alla!)
Spanska läsförståelse
Spanska skrivtest
Engelska bokrecension (måste göra klart!!)
Polska uppsatser

och säkert en massa mer men det här är vad jag har i huvudet just nu. Nian är hård. Känns ändå som om det blir lättare framåt gymnasietiden, då man går den utblidning man själv har valt och tycker är intressant, plus att man läser mycket färre ämnen då. Ämnen som jag har nu, t.ex tyska och KS är ämnen som jag tycker är botten och inte alls vill lägga ner någon större tid eller energi på. Det är ju så.

do the prom

image141


Jag är såå glad att jag har jakten på den perfekta balklänningen bakom mig. Den är faktiskt nästan lika tjusig som bakelsen ni ser här ovan, om än inte från samma märke :). Den stora lyckan är ju att jag slipper dra på mig en lår-kort strechklänning från Gina Tricot som en annan Heidenstam-kickers. Min klänning är faktiskt stunning, askgrå chiffong ner till ankeln, empireskuren med persikorosa draperingar och högst upp sitter breda sidenband. Det bästa är att den är som klippt och skuren för mig då min syster och jag har samma mått! Nu: Var är min prins?

SSJJUUKK

Gick til skolan idag, fastän halsen skrek att NEEEJ efter igår kväll. Borde ha lyssnat på den. Orkade hålla mig uppe i en halv mattelektion, sa bara två ord, typ hej och . Att säga de två orden var som att ta fram det grövsta, rostigaste rivjärn man hittar i ett gammalt skabbigt kök och gnida mot mina stämband. Det brinner där inne nu. Smärtan är faktiskt oliiidlig. Sjukt jobbigt då jag i övrigt känner mig rätt kry, så jag liksom sitter uppe och ute i solen och gör ingenting förutom att grina över halsen.

En sak är däremot rolig! Jag kanske ska bli medryttare på ett 3årigt kallblod! Nappade på en annons och tjejen som äger hästen verkar jättesnäll, ska ringa och höra med henne så fort halsen tillåter. Om några tusen dagar kanske?

Bliii friisk förisjutton katarina!
yes, det var det.

Glada laxen

okej, LUGN HELG! underbaaart. Tänkte skriva ett långt och härligt inlägg nu, längesen ju! Kan börja med att jag gjorde ingenting igår, skulle va med julia först men hon blev sjuk, sen blev det inplanerat med lisa och det funkade ju absolut inte alls, så skulle jag och hildis gå på bio men det fanns det inte pengar över till. Cyklade till Konsum (åh konsum) förbi erixbergsskolan där några tioåringar försökte tända eld på cykelställen och kasta ägg på fönstren, slöseri på råvaror tycker jag! Plockade ihop en godispåse och åkte hem och kollade på Hemma hos Carina Berg .. ja ni förstår dramatiken. Låg på nivå noll, ganska exakt. Somnade utan sömntablett denna gång, ovanligt typ. Vaknade idag av en massa bråk hemma, sååå jobbigt. Stack ut och joggade, eller .. hm. Jag och tre kompisar har bestämt att vi ska springa Tjejmilen (tror att det är typ runt Vänern eller nåt, säkert typ 30 mil ;O) och det är bara att ladda. Orkade 0,8 km - sen deckade jag.  Stack iallafall till stallet och ridningen, där jag körde hoppning med Studs (7 hinder på varann på raken) och det var en av de roligaste ridningarna hittils i år. Nu tänkte jag förklara lite hur ett ridpass går till, det är så många som inte vet. Look and learn:

 Hopplektion:
skritt ca 2-2.5 varv runt ridhuset
Travarbete kanske 5 minuter, varpå man varierar med volter (snurrar typ) och annat lösgörande arbete
(eventuellt trava bommar)
Galopp inlagd i traven, 10 - 20 meter kanske, ibland på stora volter
Uppvärmning på ensamt hinder/cavaletti (litet klosshinder) som senare ingår i hoppserien, hoppas 2 - 10 gånger
Delar av hinderserien hoppas minst 2 gånger med paus emellan
Vila i skritt på lång tygel, 2 varv runt ridhuset
Ev. trava ett varv, hoppa hela den uppbyggda hinderserien 2 - 5 gånger
Hoppa hela serien från andra hållet (variation är ledordet i ridning) 2 - 5 gånger
Skritta av, kanske 5 varv på lös tygel

Så gåre till alltså! Men dessimellan händer det en massa saker, hästar som vägrar på hinder osv, så hela proceduren tar ungefär en timma. Bra att veta? Kanske inte jätte, men alla vet ju hur man grejjar en fotbollslektion så jag tänkte ge världens vackraste sport lite cred här också. Iallafall, vart var vi? Juste, efter ridningen åkte jag &pappi till Ica Maxi där jag blev totalt utskämd vid kassorna. Jag föreslog nämligen att vi skulle ta en ekologisk plastkasse, pappa håller då ett aggressivt föredrag för hela Ica Maxi om vilket lurendräjeri Ekologi är och att man alltid ska lita på vanliga hederliga produkter. Sååå pinsamt faktiskt, särskilt nu i dessa tider då det är eco-hype världen över .. och med all rätta! Åker senare hem, duschar (använder ny brunutansol-produkt från i.d, underbaar!) så jag blev jämnt brun och fin. Anna kommer till mig senare och vi äter bulgursallat lövbiff med gorgonzolasås .. eller jag äter för hon har tydligen blivit vegetarian .. haha tabbe av mig. Senare dukar vi upp våra gottigheter bestående av gräddglass, kolasås, godis, popcorn, cola och massa sånt! Maaassa mums! Kollar även på Kim Novak badade aldrig i genesarets sjö, seeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeg film. Verkligen, inte rekommenderad. Sen cyklade hon hem tillbaks till Sunnersta (genom Gottsunda, buhu lääskigt) och här sitter jag nu lite upplöst efter det dumma löftet jag lovat henne. Vi ska åka och träna på F&S imorn, halv elva. Halv elva. Jag upprepar: Halv elva! Måste då vakna NIO, EN SÖNDAGMORGON! känns förjävligt. Men, nu ******. Nu ska jag orka, åååh lata jag! Vi kan hålla tummarna tillsammans, ok?

Dax å slagga. Man ska liksom upp nio imorn. 9. NIO. Känns ..... bittert. Solong.


utanför mitt fönster

image139

You gave me one look, and i was hooked - cause you know summerlove is on.

Smip, Rosendal

livet må vara äckligt svårt. Jag kan i och för sig alltid skadeglädja mig åt att andra har svårare liv. Men det är vår. Och jag vet vad jag ska göra i tre år framöver. Och jag äter min andra skål chokladmousse.

(yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeees
)

vår

image137  image138

katarinasolan uppsala

ibland blir det för mycket. det blev det idag. Det här blir ett väldigt böligt inlägg. men det är vad jag behöver.

Skolan är nog det pissigaste jag har varit med om. Man sitter där inne i den stinkande, smutsiga fula byggnaden och bläddrar de nötta sidorna in och ut. Det är press och stress och krav och skäll från alla håll och kanter, det finns inte att man kan få en paus nånstans. För alla lärare är just DERAS arbete det viktigaste, och om man inte anstränger sig MAXIMALT ÄNDA UT I TÅRNA då förtjänar man inte ett högre betyg. "nejnej, försök! mera! kom igen! 24 sidor till i läxa! det här är viktigt". Och det funkar ett tag. När man är på bra humör. När man har köpt ett par nya jeans och är lite glad för dem, då känns det skoj att gå till skolan och showa upp sig. Men inte i längden. Det är tid. Så jävla mycket tid. SÅ OÄNDLIGT MÅNGA TIMMAR som går ut på att sitta i en smutsig byggnad och bläddra nötta sidor. TUSENTALS tråkiga timmar jag skulle kunna upptäcka världen på, träffa nya människor, se vad som finns i någons byrå på andra sidan jorden. Upptäcka. Eller bara göra andra saker man tycker är roligt. Bli bäst på fotboll. För att man älskar det. För att man brinner för det. Inte sitta på en trasig stol i ett unket klassrum. När världen snurrar förbi på andra sidan jorden. Jag hatar det. Och allra mest hatade jag det idag, när lärare anklagar mig för att ha skolkat där, och struntat i skolan där. "det är för ditt bästa katarina! jag ser potensial i dig! Du måste plugga mer. Du måste kämpa hårdare. Det räcker inte. Du kan inte behålla dina betyg nu". Och denna ständiga bitchighet. Sura blickar om man inte koncentrerar sig till 110% på varenda uppgift. Man är inte värd ett bra betyg då. Nej det är ju så. Och man låser in sig på de om möjligt ännu skabbigare, stinkande, äckliga och skitiga toaletterna och gråter. Floder. Tårar. I minuter, timmar. Så många timmar som försvinner! Så många timmar så går. Jag känner just nu att jag KOMMER ALDRIG tillbaka till skolan. Jag ryser så fort jag ser de klottrade korridorerna framför mig. Mest är det nog så att hela grejen är så jävla meningslös. Jag hatar det.

school kills me

Heisan. Det spöregnar ute samtidigt som solen lyser som en galning. Och om man lutar sig lite extra ut över balkongkanten ser man en enorm regnbåge glittra över stadsskogen. Finare utsikt än jag har just nu får man leta länge efter. Sånt piggar upp!

Något som gör mig tokstressad är att man tydligen kan se om man kommit in på det gymnasie man vill genom att gå in på dexters (?) hemsida. Det kan jag inte, jag har tappat bort mitt lösenord. paniiiiiiiik.

This goes out to myself. Jag vill ha koll på dessa saker och måste skriva upp dem nånstans. Sorry för det är totalt ointressant information , haha:

Plugga
Matteläxa
Svenska muntligt arbete
Engelska litteraturuppgift
Polskaläxa
Idrottsprov
Nvprov
Nvprov 2
Andra Världskriget Prov

...
Ser det lite ut? Nehejdu. Vad gör jag här ens en gång?

sweet sixteen

Haaaalåå! Önskar av hela mitt hjärta att jag kunde visa lite smått (nja, stort!) och gott från igår, men min överklantiga syster hehe glömde sladden hemma hos sig än en gång så det får bli imorn kanske. Kan bara säga att jag är head over heals förälskad i min nya väska (YES!) och som om det inte vore tusen miljarder gånger mer än nog fick jag underbart söta underkläder inpackade i de vackraste rosförpackningar jag sett! Dessutom fick både jag och pappa en waterproof-bag som kommer vara min bäste vän på ESK i sommar! Jag är emellertid stensäker på att det kommer funka som en ball exotisk handväska i regnväder. Och juste! Jag ska inte glömma den kanske bästa presenten: HEMBAKAD PRINSESSTÅRTA. Har aldrig smakat något godare, vaniljkräm, massooor med grädde, sylt, plufsiga tårtbottnar, marsipantäcke och två mörkrosa rosor! Fattar ni nu vad jag menar att mina systar är världens vackraste? :)<3

bilder kommer, kameran e hemma så ni slipper lida av dessa mobil- och cambilder.

fredagslisa + fullrulle lördag

Godmorgon! Igår var en jäättejobbig dag och jag kände mig ganska illa då halsen började värka något fruktansvärt vid lunch, och då visste jag att jag hade 1.5 h nationella prov i svenska, 1h matte och 2 h intensiv engelskalektion kvar. Men jag bestämde mig för att uthärda och det gjorde jag (!) för Lisa och jag skulle gosa efteråt. Vi gick runt i stan litet, köpte med oss massa snask och sen tog vi 7an hem till mig. Började laga mat, riktig KATT-mat med levande katt i fick vi till också ;). Mucho gusto. Sen så bara värmde vi oss med massa filt och kollade film. Var jättelänge sen jag träffade Lisa så det var ett kuuuul kärt återseende :)


image135


Idag kanske det blir ännu kuligare, julia&hanna kommer nämligen hit och jag ska ha födelsedagskalas x2 med middag och tårta och presenter och allt sånt som man bara måste älska :) Men innan det är det frukost som gäller, sen balla Uppsala City med pappa och därefter Akademiridstallet och min hästis!

kärlek

alltså, ni är det vackraste jag vet

image134

katarina is a sixteen year old girl

Hejsan hörni! Japp, jag fyllde somsagt år igår och blev fint uppvaktad av ... många. 50% av familjen sitter dock strandade på pp-Island och hade problem med mms'en .. eller nåt. Hursom fick jag många fina gåvor och det roligaste av allt: mycket uppskattning! Men när andra familjehalvan kommer hem på torsdag 5.00 så blir det ett andra födelsedagskalas. Skoj! Nåfra vackra materiella ting jag blev glad för:

image130


image132


image131


tack!

grattis kattis.

men hörrni! jag fyller ju 16 idag! WOOOWOOOOOWOOOHO! mäkta glad är jag.
ett samlat inlägg kommer! :)<33

dagen före Dagen

hejsvej. Sista dagen som femtonåring. Gled ner på stan och köpte två par skor med mamma, i'm in love with them. Åt en smaklös räksallad från Chagall i solen vid ån, sen bar det av mot stallet. Red Milton som är urfin egentligen, men glömde att ta på mig handskar vilket var mer än korkat. I nuläget har jag tre STORA varfyllda blåsor och partier på fingrarna där skinnslamsor hänger, hästskit är ingrodd tillsammans med läderklumpar från tygeln, och det blöder. När jag tvättade håret kom det in en massa mintschampo in i såren. Den smärta jag känner nu önskar jag inte min värsta fiende.

Vi ska grilla idag! Det är vad som håller mig uppe.
Måste sluta klaga i den här bloggen.

im a soldier

Fisjutton vilken jobbig kväll. Känner mig elak mot 15 personer :(. Fryser, hatar freddie och ångrar mig. Dessutom var nationella proven idag (eller imorn om tre minuter) a complete disaster. Det gick katastrofalt. Bara två skojiga saker idag.  1. solade solarium och blev schtekt hest. 2. Åt en biskvi med massa grädde (för typ 130 spänn). Ovärt. Eller nej, 3 glada pers lyste upp lite när vi "firade inför katarinas 16årsparty". Det var skåj i början, pain i slutet. Berättar nån gång, kanske. BUrR vad kallt här är

stardust

Rest in Peace FAY / Final Fantasy. Miss you varje dag sedan ett år tillbaka .. om jag ändå tog mod till mig och en gång visade det. And now it's too late. Lärdom: visa hur mycket du uppskattar och älskar folk/saker innan de försvinner. För det gör de alltid.

image122

2 april - en dag att förglömma

hej hallå. Hur går det? Fråga mig inte detsamma, snälla. Jag kan berätta med en gång istället! Idag är nog min minst lyckade dag på hela året. Sov ungefär 5 timmar för lite, vaknade alldeles för tidigt och hittade inte den rätta foundationen, därför fick jag gå med helt fel ton i ansiktet hela dagen med något gammalt kladd som stramade åt, torkade ut och irriterade. Det var till och med jobbigare än det låter.Tyskan var sorglig, nv'n väldigt komplicerad och jag fick anstränga mig för att förstå 1/5 av det vi gick igenom. Maten var päcklig och jag visste vad som väntade därnäst - 130 minuter IDROTTSTEORI. Kill me someone. Så jag gick till Time och fyllde på med energi - JätteSalt och SuperSuraSyrlingar. Detta var ingen bra kombination, vänner små. Efter en halv idrottsteorilektion var min mun totalt sönderfrätt och jag hade cirka 64372846910473284637846 blåsor på tungan, på läpparna och på övriga ytor av tandköttet. Spanskan var tröttsam och rasten där emellan låg på 120 decibel i ljudnivå och mina öron gick på högvarv och sedan exploderade ... migrän som resultat. På sista Hu'n fick jag feber och låg och kved och svettades och började tillslut gråta av utmattning. Toppendag helt enkelt.

Nu skulle jag muntra upp mig lite och göra min specialitet MARÄNGER. Hur bra går det om inte en äggula splashas och smeten inte blir pösig utan allt går åt helvete! Höll på med 13 ägg tills jag gav upp hela grejen. Inte min dag idag.

Hoppsan, nu kom jag på att jag har en 13 sidor uppsats på Polska att greja tills imorn. Salem al Fakir och hans "it's true life will smile for you" kan gå och gömma sig.

våffeltime

Hahaha jaaaaaaaaa hejsanhejsan äntligen funkar det att blogga igen! Sååå mycket har hänt .. nej faktiskt nästan ingenting :O. Hade hemkunskap idag där jag några minuter över åtta fick koka fisksoppa och sen sleva i mig den på en kvart. Inte det man är sugen på en tisdagmorgon, direkt. Skolan förflöt smidigt och jag blev hungrig för en timma sen så nu har jag hunnit göra våfflor också! Med grädde och sylt, det var ett stort projekt det. Men är inte detta mäkta förvånansvärt? Tänk att det här:

image119

kan bli det här:
image120

och det kan i sin tur bli det här:
image121
pretty much magic.

hörs ett annat klockslag, solen skiner ju som en galning där ute! 12+ har den slagit till med också! wiihu.

RSS 2.0