niotillfem blev sjutillsex

Tjabbaa. Åh är helt slut efter en röjjig helkväll men ändå så sitter jag här bara för er skull :). Tänkte inte skriva så mycket utan kasta in lite bilder från Stockholm igår, alltid kul att se antar jag. Om jag kommer på något mer sen som kan vara värt att lägga till så tjoar jag, promise.


image211

image212

image213

image214

image215

image216

nähädå, ingenting extra kom upp. Tycker faktiskt att det här dög så bra så.
Nu får ni allt ha en fin fredagskväll, eller de resterande 12 minuterna på den hoppas jag blir kalas :]


El capital de Suecia

Jaaaaaaaaaaaaaaaaa! Hej och välkomna till dåligtuppdaterad.blogg.se. Här ska det bli ändring, shame on me. Idag har jag varit i Stockholm såklart, med klassen va. Vi var på två utställningar, Naturhistoriska och Levande Historia, den ena handlade om miljö och klimat och den sistnämda hette Spela roll. Man fick sig en otroligt bra tankeställare när man i några timmar fick fundera på vilken position man tar i samhället, i ett bråk eller vid ett fall där någon kränks. Bra utställning väl värd att besöka, gamla stan i Stockholm alltså. Utöver detta så hann jag med ett biologiprov i 30 graders värme utanför Stockholms Universitet, jag är nog den första på Katarinaskolan som fått munta ett prov i den miljön, det ni! Lunchade gjorde jag och tre fina tjejer på Drottninggatan, Chris någonting hette den väldigt gemytliga salladsbaren. Jag beställde in canelloni med ricottaost och spenat, det var bokstavligt talat a piece of heaven. Det fina vädret var helt och hållet på min sida så efter trevligheterna bar jag och Lisa oss iväg på nya trevligheter, shoppade lite secondhand-väskor på Beyond Retro (verkligen den bästa affären jag någonsin satt min fot i), lite underkläder på Topshop samt peace,love&understanding-smycken på Indiska och Ur&Penn. Kommer bilder, var så säkra! Sedan "fikade" vi på Stureplan och kollade i  Urban Outfitters på biblioteksgatan, dock var det inte mycket som imponerade mig. Visst hittar man fina ting om man verkligen letar men det är ingenting som bara är helt ÅÅÅÅÅÅÅH jag vill ha! Senare vilade vi alldelles förlänge på Emotrappan aka Knarkplattan och blev omringade av galna iranier som ville ha USA ut  ur Irak och rökte vaniljvattenpipa så att det helt stack i ögonen. Nåja, vad jag försöker säga att vi fick en underbar tag i huvudstaden, på tåget hemåt inträffade dessutom det roligaste jag varit med om EVER, kan säga att större wannabebrats har jag icke sätt i hela mitt liv. Okej snälla låt mig ta det här jättesnabbt? Det satt 4 gubbar i 30årsåldern som skröt så in i helvete om sina jobb, de var uppklädda med kostym, frack, skjorta med ståkrage och jag vet inte vad, det ända de snackade om var att de såg så "luffiga" ut i sina " baggy skejtarkläder", vilka juristföretag som vill anställa dem, löner, topnotchfesten på whiteroom och hur mycket de behövde "pröjsa" för flickvännens senaste Luis Vuitton. Allt detta på FRUKTANSVÄRDA ééééé:n och iiiiiiiii:n. Ni fattar konceptet.  It killed me all the way home. Jag satt och skrattade högt och de såg ut som kränkta frågetecken, säkert besvärade över mitt ytterst oanständiga betéende. Rätt åt dem!

Nej nu får jag ta tag i mig själv. Musikarbete till imorn. Dessutom har ju jag och några mysiga kåmpizar en nattfika inplanerad till imorn, ska bli 30 plusgrader! Är övertygad om att det kommer bli strålande. Sleep tight.

7kling

hey världen! Sitter här hemma med pappa pluggar etik, lite ovanligt kanske men jag mådde ovanligt dåligt i skolan och var tvungen att gå hem. Har nu ätit Kan Yang och druckit C-vitamin och om lyckan är på min sida idag orkar jag åka till Julia för att plugga den sista biologin. Ni ska bara veta hur mycket hon har hjälpt mig, det är sjukt att det finns människor som får en att förstå det svåraste man vet, medan andra (som ska kalla sig lärare) står och pladdrar på om en sak i timmar och hjärnan får ändå ingen stjuts på vägen. Hm. Nog om det.

Idag skrev jag mitt sista nationella prov! Har höjningchanser i engelska, det vore vällan underbart om det gick hem va! Fick tillbaka tyskan, helt nöjd med mitt VG där alltså. Mikaëla kom dessutom fram till mig glad från öra till öra och var stolt över att hennes mentorsbarn hade presterat så bra på sista provet. Vilken lättnad alltså!

Imorn är det Estocolmo med Vulpes och Bison som gäller, ska ha muntligt biologiprov på Naturhistoriska Riksmuséet, det blir någonting nytt! Efteråt ska jag typ hänga lite med Lisa där på stan, fika, kanske shoppa och planera fredagens kalas. Kulkul.

Ska krypa ner i sängen nu, har migrän så en platta alvedon lär bli min lunch.
puss

lördagens bravader

tjena hallå! En lördag har passerat, är förvånad över hur mycket jag har hunnit med alltså! Plugg (såklart), en underbar dressyrlektion på Kronos, ett dansrep och en dansföreställning, melodifestivalen, en pizza, två omgångar marängsuisse och höga skratt åt bl.a Björn Gustafsson. He's out on the line like a star like a hero helt enkelt. Titta här;

image197
Stella och showdancegänget dansar i förträffligt söta sjömansklänningar.

image198
Några fulingar från street uppträder. Okej ska bara dra det snabbt. Det finns inget mer misslyckat än street. För att street ska vara kul att kolla på, då ska det vara en sjukt ösig låt, och kanonbra RÅCOOLA dansare. Det borde inte få finnas något som heter nybörjarstreet. Det är ofta sjukt mesiga pop/hiphop-mixer, och det är så förbannat TRIST att kolla på folk som maskar fram små uttjatade moves. Kalla mig elak, men jag har sätt för många exempel på streetdanser som borde dö.

image199
vi repeterar det sista på jazzen

image203
melanie(?), mathilda oså jag på diagonalen

image210
vi hade små plajettfodral på oss, halvsnyggt enligt mig. Blir också så HIMLA trött när jag ser tjejer som står och sminkar och donar och sprayar de lilla hår de har kvar till tusen framför speglarna i timmar. Det är ändå inget som syns från publikens håll! Förr tyckte jag att hästägare hade en otroooligt kaxig attityd, men nu börjar jag undra om inte dansbrudarna slår'et. Tråkigt, och framför allt, extremt onödigt. Dansen i sig gick annars helbra, roligt!

image201
Vid niotiden åkte jag hem till Carro (hannas&julias kåmpiz) och kollade melodifestivalen!

image202
Carro, julia, hanna, gustaf och Hedvig :)

image204
Vi laddade ned lite musik emellanåt och sådär. Hedvig Carro Sara och lite Julia på bilden

image205
Det gick som bekant inte så bra för Sverige. Bjööööööööööööööörnis!

image206
Sov över hos Julia över natten. Vaknade med strålande sol över Vasaparken. Åt frukost på balkongen, bakade morsdagstårta och cyklade hem. Ikväll blir det middag med tårta och presenter, sedan bär det av till Stadsteatern för ytterligare en dansuppvisning. Ska bli jätteroligt!

friday, allt annat än en freeday.

Jag lever! Too much to say, too little time. Men i stora drag: Igår var fin. Pluggade 75% av dagen, var hos Julia, pluggade ännu mer, gick till Hanna där Gustaf och Sara befann sig, kollade på Eurovision och gick tillbaks till Jules. Eller vi gick två gånger fram och tillbaka, kom på att jag hade friluftsdag dagen efter och behövde låna skor. Tack Hanni! De var sköna. Hoppade 3,60 längd i dem samt sprang 4:de snabbast av tjejerna! Skulle sprungit staffetten, men jag befann mig på fel plats under fel tillfälle om man säger så.

Efteråt iallafall, gjorde jag och Lisa stan och köpte presenter och sånt, betalade ett paket Ben&Jerrys och åt upp den på en solig stentrappa. Det var en äcklig historia. Jag hatar chokladglass, och 49,50 var den himla glassen aldrig värd. Sedan skulle vi plugga på Stadsbiblioteket, men effektiviteten avtog. Istället gick jag till andra sidan staden och där fann jag min cykel försedd med ett Flat Tyre (inte hårdrocksbandet) utan bokstavligen. Tredje punkan på en vecka. Vad i ...?

Kom hem, gjorde polskan och stack till dansrepetitionerna! Chillade litet med Mathilda, Anna och Antonia senså hämtade mamma mig. Vi gick på stan och mamma köpte ett par linnebyxor, (Linné-byxor kanske, det är ju Carl von Linné's födelsedag idag! Där fick jag till den!) jag fick en klänning från Gina och en kappa från Monki. Inte så tokigt när allt kommer kring

inte det mest läsvärda, kanske

Jag är trött på Klas typ. Och Gördis. Och lite mer folk (?). Jamen det här blev ju ett bra inlägg. Jag är allmänt trött på onsdagslivet. Idag väcktes jag före tuppen,  av borrande och morrande. Det stod en kille i tvättstugan, eller i kloaken kanske man ska säga. Hela avloppet var ju upprivet. Han skulle "laga stoppet" intill tvättmaskinen. Såg mer ut som någon sorts sumobrottning i gyttja. Så nu luktar det möglad katt i hela huset. Min favoritdoft! Perfekt och lättburen såhär till sommarn och sådärva. Ha-ha. skåååj. Imorn sover jag hos Jule's. Vi ska plugga, mest. Eller bara. Kolla på Eurovision också, det är någonting med schlager ändå. Men innan dess - Tyskaprov. Tror jag ska dra mig iväg och plugga till det trotsallt. Sprechen wir deutch hier? Jaaa klar. (skryterlitemedattjagkanvärstasatsarmeningenpåtyska). Till er alla: en saftig puss har ni allt gjort er förtjänta av. Ni som läser det här tramset och allt. En puss ska ni få, som här nedan ungefär, århundradets finaste bild! Hoppas det sitter i generna. Är det tänkbart att jag kommer bli sådär vacker när jag blir stor? Syrran, du är bäst.


image194

don't even recognize the ways you hit me, do yo?

jag bestämde mig för länge sedan att inte skriva när jag var på dåligt humör. Det gör liksom ingen nytta då. Så jag låter bli idag. Hejdå kanske?


På sommaren ska jag ...

... ut och segla på ekolns seglar klubb en kokhet dag när luften står stilla och de deppiga dagarna är bortblåsta. Jag ska bara äta digestivekex och färdiggrillad kyckling och dricka Cola. Hoppa från båten och klättra upp i masten är också trevligt.

Jag ska slå ut en vit-röd-rutig filt på en grön plats där jag hör varken bilar eller motorer och bara njuta av tystnaden och stillheten. Sen ska jag ta mig en tupplur och vakna några timmar senare av de små kalvarnas klockor som plingar runt halsen när de betar.

Jag ska klättra upp i en stor Ek och ringa mina allra bästaste kompisar, prata där uppe i flera timmar.

Jag ska ta tåget till Stockholm och skippa stökiga Gröna Lund för en magnifik shoppingdag och lite picknick i Hagaparken med rosabubblig cider, en pinne sockervadd och Death Cab For Cutie ur högtalarna.

Jag ska åka till Göteborg och pussa på Indra och simma i havet och tälta på någon somrig skärdgårdsö och cykla på igenväxta stigar.

Jag ska spatsera längs Krakows Wisla i kvällssolen och senare sätta mig på torget tillsammans med min älskade, älskade familj, min moster, min kusin och hennes lilla son och lyssna på trumpetspel från tornet och avlägsna klapprande hovar som slår i marken.

Jag ska promenera med farmor runt Warszawas zoo och beundra hennes tjusiga hattar och hennes damiga handväskor och hennes broderade sandaletter och hennes vida, cerisa klänningar.

Jag ska krama om min underbara, på tok för gamla mormor och småprata med henne om kvällarna i hennes väldigt välskötta, doftande och prunknande trädgård. Vattna liljorna med lilla Oscar och hoppa hopprep med Monica. Äta fem isglassar om dagen och gå milslånga promenader till bron på andra sidan åkern.

... jag ska intensivt jobba och bli 4500 kronor rikare!

Vad ska du göra på sommarlovet?

ease up

Bloggeeeeeeeeeeen! Tjatja. Måndagar - jobbigaste dagen efter fredagar och onsdagar och torsdagar. Okej kanske inte så jobbig ändå. Men rätt påfrestande. Det var hursom kul på humanstudierna för klassen satt inne i vår otroligt pyttelilla datasal och läste blondinbellas blog. Det är dags för henne att förstora läpparna tydligen. Bra där. En gammal låt poppar upp i mitt huvud - "pamela anderson har tjackat en ny rumpa - jag kunde inte bry mig mindre ". Efter skolan bokstavligen talat kutade jag och Inez genom spöregnet för att köpa lite tyg och såntdärva. Men vi tog oss ett välförtjänt stopp vid Grand där ett otroligt trevligt herrskap bjöd oss på nybakta mackor med ost och sallad på. Trevligt att det fortfarande finns så vänligt folk nuförtiden! Heh. Jag köpte hem någon meter skitfult tyg som vi sy blusar av till dansföreställningen som är om 6 dar! Kom inte och se, sämsta dansen ever. Sen  köpte jag 3 små reseförpackningar med balsam, shampo och dushcreme, vilket jag inte får någon användning för idag eftersom jag avbokade träningspasset. Egentligen skulle Lisa varit här nu, men sen kom jag på att jag hade den förbaskade dansen så det blev inget utav'ett. Men imorn då sätter vi sprätt på hela tjottabalongen! Träningsnarkoman, jag?!


ibland

Idag är en trött dag, somnade alldelles för sent och vaknade alldelles för tidigt och åt alldelles för lite till frukost och mår alldelles för dåligt. Det är en städardag helt enkelt, jag rotar upp gamla minnen som gömmer sig i byrålådor och hyll-skåp. Tittar ett tag men tröttnar snabbt och kastar allt. Måste ha blivit åtminstone ett par ton skräp av allt det där, skönt att ha gjort sig av med 'ett. Mitt golv luktar hursom såpa och alla speglar i badrummet (vill säga en) är högblanka och till och med sängen är bäddad! Bra där. Det ända roliga idag är väll hoppningen som jag har längtat efter i en hel vecka, börjar om en dryg timme. Titta här förresten vad jag fann på någon gammal sajt, dessa bilder tycker jag är fruktansvärt vackra. Hästar är magiska djur, har alltid tyckt och kommer alltid att tycka. En liten fransväska som på bild nummer två skulle jag bra gärna vilja ha.

image187

image188
image189

precis så

Det här är det vackraste och mest träffsäkra jag någonsin läst här på internet. Det är precis så här jag resonerar när jag tänker på de "coola" människor som ska hyra en limousin från rektorns villa för att åka de 50 meter ner till Skarholmen och balen. Sandra Beijer på niotillfem är min idol för alltid alltid alltid!

http://niotillfem.devote.se/blogs/304677/reprisinlaegg-fraan-14-februari-2008-.htm

Anställningsbesked

Arbetsuppgifter: Fastighetsskötsel, Städ, Rensa ogräs, Sköta sopstationer mm.

jagdör.

freitag morgens

Godmorgon! Har egentligen brådis nu men ska försöka slänga iväg ett inlägg. Ska cykla ner i regnet (har blivit en liten Al Gore) och då ska Hannerz sola, sedan ska vi gymma i någon timme och efteråt ska vi äta rå fisk, jag är mest sugen på kebab och hemköpsgodis men icke. Ao, sen om jag hinner tänkte jag checka Forumgallerians MODESHOW. Sååå B men min gamla klasskompis Ida ska medverka så det ska bli jättekul och titta på och sedan hänga lite backstage ;) nejgud töntigare har jag aldrig hört. Tar med kameran iallafall så får vi se om det blir något. Hejdå eller?

sad cry emo

Hey folks. Torsdag = helg! Yaaa ledig imorn. Ska gymma med Lisan. Yaaa x2. Äta sushi och plugga också. Yaa. Not. Dagen har flytit på micket braaaa asåh. Förlåt. Jag är på flummdummhumör. Har snackat skit med Indra alldelles för länge. Eller snackat .. smsat. SMSterror till Göteborg. Samtidigt som jag har tryckt en plåt med HUGE maränger. Finns ingen bättre kombination. Men nu är jag HÖG. På maränger. Sockerkick. Har alltid undrat hur många sockerbitar en häst kan svälja innan den får sig ett sockerspratt. Provade en gång. I Polen på ett sommarläger. Jag tryckte in kanske 40 bitar i pållens mun, det uppskattades! Sen löste jag upp 40 till i betforn (hästmat). Galningen åt som aldrig förr. Sen löste jag upp ytterligare 40 i vattenhinken. Han slurkade allt som om han levt hela sitt liv i öknen. Sen galopperade vi (skenade vi) runt 40 varv om och om igen. Jag hade lyckats! Jag befinner mig nog på samma nivå just nu, men med marängplåten ni vet. Tur att jag har er att skriva av mig på. Nu ska jag sprattla lite, njuta av mitt minilov kanske. Puss puss och glöm inte kramen!

image185

operation dagsverke

image177
Min nya klänning. Huvudet var inte tillräckligt fint för att komma med. Det var däremot Lisas kappsäck.

image178

Och jackan som numera är min! Sitter på Lisa dock. Den e lite sporty.


image179
Hon köpte även ett par skor second hand.

image180
Efteråt åt vi på Unico

image181
Hanna Hellbeerg!

image182
Fastnade för en kjol

image183
Luktade på trädets goda

image184
och sprang på en förbjuden bro. FIN DAG hursomhelst.


åt stress till middag, kryddat med ångest blev det mums!

Hej bloggen! Katarina är hemkommen från ett intensivpass :). Hur mår jag nu? Ligger på 10 - 9 kanske. På topp med andra ord. Men måbra-skalan sjunker drastiskt när jag blickar framåt, jag har SÅ mycket kvar att göra idag. Skulle tippa på att jag plötsligt ligger jag på en trea. Men hur är det man säger? Carpe Diem, fånga dagen, lev för stunden, lev som en tia. !JA

Har så många underbart vackra bilder jag skulle vilja låta er njuta av, men det får bli när jag har tid. När jag har gjort klart musikarbetet, pluggat matte, läst på elektonik, börjat med en kemifördjupning, hittat en polsk artikel, gjort klart spanskauppsatsen, rättat demokratiarbetet för sista gången samt övat på tyskaverben. Om ett tag med andra ord, 8 läxor om dagen det är väl inte så himla mycket. Nej, inte så mycket alls faktiskt. Jag går sönder. Nu var vi tillbaka där vi började, jag ska allt ta mig i kragen och leva som en tia.

tisdagar är bra dagar, desperatehousewifesdagar!

Halå bloggen! Som någon kanske märkt så är det lite ändring på G i layouten, har hittat en kanonbra sida där en datorproffskille ger ut en massa tips om hur man designar sin blogg osv, kanske blir lite fint här tillslut. Det lustiga är att jag har blivit största datornörden, sitter typ helt exalterad och tycker det är jättekul med html och sånt där som jag innan skulle kallat skit. Höhö. Datornerd.

Idag var väl inte världens mest givande dag. Ingen hade informerat mig om att vi hade sovmorgon till 10.50 så i ren frustration gick jag ned på stan och köpte mig två klänningar, är iofs rätt nöjd med inköpen. De är tighta och korta och allmänt härligt lättburna. Kommer passa grymt med gladiatorsandalerna när de nu kommer! Efter det så hade jag lite lektion, sedan slutade vi rätt tidigt så jag och Hannerz gick och gjorde stan x2 den dagen. Inhandlade mig en suuperfin jacka second hand, den är typ gul och i sporttyg men jag tänker mig att den blir grym till klänningen med lite uppkavlade ärmar. Ska visa er senare. Såg dessutom en så fin liten klänning på Monki! I rosa nyanser med en massa knappar i ryggen. Med ett tunt skärp virat två gånger i midjan tror jag att det kommer funka alla sommardagar! Räcker ekonomin? Måste fundera lite.

Måste också informera om mitt och Lisas nya liv. Vi ska bara äta sallader och dricka mjölk resten av vårt liv. Och spendera 50% av vår lediga tid på Friskis och Svettis. Vi ska bli riktiga friskisar, men innan det måste man ha kommit in i svettisstadiet. Om man bryter löftet får man betala den andre 500 pix. Jag ska hålla't!

Imorn är det ingen skola, däremot ett par timmar långt möte med rektorer och folk. Sedan har jag en Waynes inplanerad, och efter det tror jag det blir ett intensivpass. Lika bra att köra hela vägen liksom.

Nu ska jag och mamma åka och kolla på bil, vi behöver en ny sådan. Pussvejs.

let's upgrade!

Hej alla barn! Hela dagen var i princip bra förutom att det var svinkallt ute och träd blåste omkull på tomten. Tog mig lyxen att åka buss hem, skönt det för om jag cyklade hem i den här motvinden så skulle jag inte kommit någon vart alls. Det var lite pinsamt när jag kom hem för det stod en sådan här "elmätargubbe" eller vad man ska kalla det, som läser av elmätaren, utanför huset. Det var typsikt att det hände just idag för senast igår läste jag ett repotage om någon maffialiga som påstod sig kolla av elmätaren och sedan skjuter ner alla i huset och tar allt, så jag var verkligen på min vakt. Vägrade först att släppa in honom, efter många om och men när han övertalat mig i ca. 20 minuter släppte jag in honom men bevakade allt han gjorde till punkt och pricka. Han skyndade sig iallafall så jag blev snabbt av med besväret, han måste tyckt att jag var heelt crazy bananas eller nåt. Hursom, jag ville vara på den säkra sidan.

Just nu blev jag litet ledsen, jag och Anna har tänkt att ha sommarhäst sedan i Februari, jag var helt säker på det tills Astrid nu meddelar mig att det är fullt med hästar på stallet i Hågadalen. CRYY CRYY CRYY. Verkligen jättehemskt men vi får isåfall leta efter ett annat stall, den där hästen ska bli min varesig den står i Hågadalen eller ej. Apropå hästar, ska åka ner till Akka snart och premiärduscha alla leriga hag-hästar i akkas nyrenoverade dushbox! De brukar vara så gulliga när man häller vatten över dem, tror det känns lite ovant och vissa hästar står verkligen och darrar av rädsla. Då får man pussa lite extra på dem, sedan luktar man häst ända in i öronen. Mums för den doften! Hahah iallafall, har ingen aning om varför jag berättar det här för er nu.

Idag ska jag jobba med spanska och polska, imorn ska jag och Lisa på F&S, på onsdag är det operation dagsverke, då ska jag och tio pers vara i skolan 4 timmar för att prata lite om hur man kan förbättra miljön och sådant. Gillar verkligen att samtala om sådana konstruktiva "problem", skulle kunna tänka mig att ha ett liknande arbete i framtiden. På torsdag har jag ett stort nationellt prov i matte, och på fredag är vi lediga! Studiedag. Kan bli en bra vecka med andra ord, rätt späckad. Nu ska jag rikta min kos åt stallet, glömde både jodphursen och ridhjälmen där igår. Ha det fint!

tulpaner och friskt gräs

De härliga dagarna vill aldrig ta slut! Är det möjligt att idag var bättre än både igår och i förrigår? Jag vet inte. Det känns så.Vid elva idag var jag nere på Ekolns SeglarKlubb tillsammans med Lisa. Vi doppade tårna, seglade i vindbyar och åt salamimackor på bryggan. Gick i hamnen och lyssnade på måsar och de klassiska ljudet av båtar som gnider mot varandra. Hur kan man kalla det för en dålig start på dagen? Fullständig omöjlighet. Cyklade hem i bara skjortan och bikinishorts, vidare iväg till ridningen där jag red en underbar unghäst, närmare bestämt Kronos. Vi galopperade över hinder och pussades. Åt sockerbitar. Cyklade hem med Anna. Sorterade ut gammalt i garderoben och fyllde hyllorna med vita shorts och sidentunikor. Grillade biff med färskpotatis. Innan dess stekte vi marshmellows i solnedgången. Sjöng på: money can't buy happiness but it can buy you marshmellows wich is kinda the same thing och jag var säker på att varenda ord stämde. Ännu en kalasfin dag!

image156

katy hitted them stonfaces

Igår mådde jag tydligen bra. TYDLIGEN BRA. Ingenting går uppemot hur jag mår nu. Som en kung. Som en gudinna som just stigit upp ur havets skummiga vågor :) 

I stora drag var dagen hemskt jobbig men jag cyklade hem till min fina syster som bjöd på kaffe från egna lattemaskinen! Lapade skugga ett tag eftersom solen gått bakom lägenheten (inte i moln, nej nej det fans inte så mycket som en STRIMLA moln denna underbara dag. Medelhavsvärme var ordet!) och begav mig till F&S. OjOjOj där var det folk! Smockfullt på gymmet så jag körde ett pass istället, helt underbar känsla efteråt. Kom hem, sushi erbjöds så det har jag tryckt nu och är sådär härligt mätt. Har känslan av att hur jobbig dagen än var så skulle jag kunna köra samma grej i 10 timmar till för jag är FULL av ny energi! Och all denna energi ska jag ödsla åt det sista demokratiarbetet i mitt liv. Oh saliga tanke. Imorn är det nämligen dags för en välbehövd ESK-premiär. Jag och lilla Lisa ska ut på Ekoln och segla. Efter det: ridning (=hoppning) med Anna. Sedan ska vi fira sommaren.

Fira sommaren. Måste smaka på orden.

image155

det är dans i folkets park

Idag när jag cyklade hem från skolan så blev jag helt TAGEN av vad som har skett utanför skolbyggnadens tunga väggar. Vet ni vad? Det pågår just nu en explosion av färger, dofter, ljud och inte minst intryck ute in the wild nature. Allt det dystra skolarbetet som jag hade inom mig lättades, och jag LOG FRÅN ÖRA TILL ÖRA när jag i min egen takt kunde ta in allt det vackra sett från min lilla cykel. Det var tunga björkkvistar fulla av prunkande löv som rasslade i vinden, solen som sken i lysande guld-vitt på en kornblå himmel, maskrosor som slagit ut sig på varenda grön plätt av färskt gräs, barn som klättrade på staket med en Päronsplitt i munnen, båtmänniskor som målade på sina ekor i slitna shorts och t-shirt. Det var lycka! Om jag hade skrivit en bok om ett vackert ögonblick i mitt liv hade jag skrivit om idag.

Tack!

i.d san fransisco

Det blev inge f&s för oss den här gången, både emma och jag har way too much att plugga inför. Lika bra, jag är nog världens största tidsoptimist och jag tror att jag ska hinna allt i princip! Blev iallafall en powerwalkrunda ner till Tilda där vi pratade lite på hennes balkong. Hon ska köpa ny foundation imorn, och jag hjälpte henne lite med valet :) Tipsade henne självklart om I.D som jag även tänkte berätta lite om här. Det är svårt att inte låta som en patetisk smink-nörd när man pratar sånt här, men vill iallafall ge er chansen att läsa lite om det mycket värda sminkmärket I.D bare escentuals:
 
Jag själv fick tipset av mina systrar vars kompis äger en butik här i uppsala som säljer bl.a I.D. Ja, denna produktion som går under namnet "flawless beauty" tycker jag är bäst nog för att den både känns och ser så naturlig ut. Det är mineralpuder i en liten burk med vaxlock, man duttar ut lite puder i vaxlocket (det är i detta lock som det magiska sker, pulvret övergår till flytande foundationform) och rör om med en gethårsborste. Sedan applicerar man alltet i ansiktet med stora, runda och hårda drag. Det ger ett väldigt naturligt resultat, man ser så gott som "osminkad" ut även om det döljer alla små skavanker, och då menar jag verkligen ALLA! Det finns en mindre concealer-borste man kan köpa till, och vips får du ett täckstift av din foundation. Eftersom I.D består av mineraler (=jättebra för hyn) så ingår zink. Det gör att I.D läker finnar och andra sår i ansiktet. Zinket gör även så att make-up'en får solskyddsfaktor 15. Låter det för bra för att vara sant? Nästan! Enda minuset är väl att det är relativt dyrt. En burk med 8 gram puder kostar runt 400-500. Penslarna ligger på samma prisnivå. Men en jättebra idé är att be någon som åker till USA köpa med sig ett lass. Kostar så himla mycket mindre där. Man kan spana in allt här. Hoppas att ni fick några goda tips iallafall! Tildis, du kommer garanterat bli nöjd (:

image154


hare bra rå

Underbart härlig frisk kry och pigg dag! Bestod av 2 hela lektioner, solarium, lite crosstraining, en nästan borttappad mobil, en Cornetto citron och en Twister. Försökte dessutom hitta ett fint, randigt linne på h&m men det gick icke, tycker att de har så fula saker i de stora kedjehusen just nu. Ska förmodligen snart beställa ett par gladiatorsandaler, vad tycks? Länk här. Gillar dem, enda egentliga nackdelen är att det är en rem mellan stor- och pektån, och där får jag lätt skavsår. Ska fundera på saken medan jag bakar en chokladtårta, förbereder ceviche (som för övrigt är den godaste maträtten i hela världen) och förbereder träningsväska nr 2. Ska med Emma på ett medel/basjumpapass.

:]

vulpes warriors

like i said ....

image153

och kram

God förmiddag :). Sovit gott? Inte jag ;o. Eller jag sov gott de få timmar som varade, men mamma väckte mig klockan NIO och sa att det var dax att gå upp för imorn är en vanlig skoldag. Det är ju så, en hel månad till skolavslutningen :(. Cirka 10 prov som väntar, en galen mängd uppsatser som ska in. Well, låt mig berätta om någonting roligare, igår till exempel! Det tog relativt lång tid innan jag kom iväg för jag njöt både länge och väl av lax-och-råris-knytena. Jag cyklade iallafall via Gottsunda till Sunnersta, och det var såå fint helt plötsligt började iPoden spela Kanye West's I'm coming home again och det kändes som att det var för min skull! Att Sunnersta förändrats betydligt (till det sämre) är en annan femma som jag inte ska gå in på nu.

På Ripvägen lagade jag sushi, det trodde ni aldrig men jag gillar det! LITE. Så roligt, i hela mitt liv har jag gått runt och skojat om att; det finns ingen som gillar sushi LITE, antingen älskar man det, eller så tycker man att det är fruktansvärt. Och så visar det sig att JAG SJÄLV är den mest UNIKA människan som gillar sushi LITE. Tjoho!

Efter det tog vi fram godis och påskmust light och sånt. Jag, Anna och Lisa kollade på det första Desperate Housewifes -avsnittet EVER. Det ni! Serien var så mycket mer välgjord då, alla snygga övergångar gjorde serien till något helt annat än vad den är idag. Synd att producenterna har slutat med det nu, de vet att alla älskar DH ändå och lägger inte lika mycket tid och engagemang på att det ska se snyggt ut.

Sen vare dax för poolen! Vet ni hur peppad jag var? Vi lagade jordgubbssmoothies med jordgubbar och glass i, tände ljus runt hela spa:t och satte i stora iPod-högtalare så vi kunde lyssna på Matisyahu och annan underbar musik. Så visar det sig att vi glömt sätta på värmaren så det är ynka 25 grader i poolen! Hahaha som vi frös. Vi satte iallafall på 12 kastruller med kokande vatten, 5 vattenkannor och 3 hinkar med skållhett vatten, så vi fick upp temperaturen till 34+. Helt okej faktiskt, vi låg och bobblade och tittade på stjärnorna mest hela natten, till 2 kanske.

Sen var det ju dax att åka hem, och hahaha fy fanta (:D) det var en otrevlig upplevelse. Vågade inte cykla genom Gottsunda hem så sent (a) så jag tog Dag Hammarsköldsvägen. OhHerreGud. Det tog mig typ 5 timmar, jag fick punka på vägen och seriöst darrade av rädsla (jag är jätte mörkrädd, och avskyr att vara ensam mitt i natten) när jag kollade in i de bäcksvarta skogarna på båda sidor om mig. Lyckades iallafall dra cykeln hem, la mig på sängen och sov innan huvudet nuddade kudden.



Idag är det en finfin dag, solen lyser och jag ska snart plugga. Åka och titta på bil också, vi ska ha en ny sån.
Puss!

lördag is the best

hallå! Sitter ute och grillar mashmellows med ena handen så det är lite problematiskt att skriva, but i will give it a try. Underbar dag idag, lite stressig men ändå. Gymmade med syster idag, det gick bra först men jag fick nog jättelåg blodsockerhalt så jag mådde illa som tusan efter spinningen .. jättejobbigt. Åkte iaf hem sen och cyklade till stallet med Anna! Hade dressyr och jag red på Safran, en sjuuukt vacker häst och det gick jättejättebra :)! Efteråt gick vi till Ica Maxi och köpte lite gott för ikväll, för snart ska jag hem till henne och träffa lite folk och bada i hennes utomhusbubbelbassäng! Cool or what? Yees very cool in the pool. Höhö. Men innan så ska vi grilla lax med råris, har fixat iordning små knyten och det här blir nog hur bra som helst. Oj, nu ryker det från min shmellows ...


den är KOLSVART. ajaj.
pusshej<3

Gym me to the moon and let me play among the stars

Godermorgon i denna sal! idag är min "pluggdag" och jag har just realiserat (swenglish) att genteknik är det mest dötristaste jag läst i mitt sextonåriga liv. Kakorna är dessutom slut nu, och jag vägrar att cykla och köpa mer godis. Godis är min medicin för att jag ska kunna klara av att skriva alla de demokratiarbeten som förväntas av mig. Godis är min nya livsstil! Egentligen har jag nog extrem tur, jag kan äta i princip hur mycket fett och socker och snask som helst utan att öka min vikt mer än något hekto hit eller dit. Yes, jag klämmer ungefär 3 liter gräddglass i veckan och mår inte fem öre sämre för det. Jag tror det beror på att jag har enormt hög energiförbränning, det räcker att jag gör vardagliga sysslor som att spatsera runt i huset och vips är det onyttiga borta! Men jag måste ju medge att det finns en anledning till att jag börjat på gym osv, ett recept på en god hälsa enligt mig är att träna de sporter man tycker är roliga (i mitt fall gäller dans, ridning, segling och gymmet nurå) samt äta precis vad man vill, precis när man vill. En liten gymintroduktion på hur det kan se ut när totala nybörjare aka Katarina&Hilda tränar:

15 minuter powerwalk på löpbandet
10 minuter crosstrainer på nivå 8
6 minuter "roddmaskin"
benstyrka +lite arm (gäddhäng är BIG nono)
balans på pilatesboll
10 minuter intensiv spinning
10 minuter snabb löpning

KALASBRA! Nu har jag visat er hur det ser ut när jag rider och gymmar. Bara dansen och seglingen kvar alltså! Kanske ska starta en ny kategori: Katarina Tränar. Fast som jag tidigare nämnde, det sker inte speciellt ofta, alltså.

valborgsmässoafton

hej! valborg var braaaaaaaaaaaa, jättebra(!).  Väntar på att folk ska lägga upp lite bilder på facebook, hade ju ingen kamera. Nu är jag egentligen trött likt en tjock björn som just gått i vinter-ide, men jag och Hilda ska iväg och gymma på f&s. Sedan lunch på Yukiko's sushi. Pussen

RSS 2.0